Blogi

Blog

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Huom. Varmista huoltajan suostumus tilaukselle.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Suoratoisto kilpailupaikalta. Tästä ei jää tallennetta ladattavaksi verkosta, vaan erikseen kuvataan ja koostetaan tapahtumasta videotaltiointi. Tilaa kopio joukkueellesi hintaan 30€ + toimituskulut sisältäen kaikki suoritukset (dvd-valikossa joukkueittain mahdollisuus hypätä eri kohtaan ohjelmaa). Kilpailusarja-DVD on erikseen tilattavissa huoltajille hintaan 15€ / dvd. Tämän lisäksi toimituskulut tai joukkueelle toimitus yhdessä paketissa, jolloin toimituskulut voitte jakaa keskenänne tasan.
Huom. Varmista huoltajan suostumus tilaukselle.

TULOSTA TILAUSLOMAKE pdf

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Yrittäjyys työnä, oma tarinani

Opiskelin kaupallisia aineita yliopistossa ja kun valmistuin tein määräaikaisia opettajatöitä ammattikorkeakoulussa, ammattiopistossa, yläasteella ja kuvataidekoulussa. Aiheet ja alat keskittyivät harrastuksen kautta kertyneen kokemuksen opettamiseen sekä opiskelujen sisältöihin. Opetustyö on kiinnostanut minua pitkään, mutta yliopistossa esiintymisjännitys oli ainainen haasteeni ylittää. Kerran osallistuin esiintymisjännitys kurssille, jossa harjoituksena täytyi toteuttaa lyhyt esitelmä jostakin aiheesta ja kirjoitin kaikki paperille ja luin paperilta suoraan koko esitelmän. Tällöinkin asiat tulivat käsiteltyä, mutta hyvin mekaanisesti. Erikoista mutta totta esiintymisjännitys-kurssi auttoi paljon jännityksen poistamiseksi ja esiintymisestä opetustyössä tuli eräänlainen haaste ja innostus.Tein sitten määräaikaisia opetustöitä yläasteella Vaajakoskella kaupallisten aineiden opettajana. Tämä opetus kokemus oli tärkeä, sillä 9-luokkalaiset oppilaat olivat varsin haasteellisia motivaation näkökulmista, sillä sitä ei aluksi juuri löytynyt. Samalla tuntien mielenkiintoisuutta täytyi pohtia tarkasti, jotta opiskelusta tulisi mukavaa. No monenlaisia opetus tilanteita on tämän jälkeen tullut muissa yhteyksissä ja varsinkin yrittäjänä.

Yrittäjyys oli ollut pitkään haaveena ja vuonna 2007 päätin aloittaa toiminimi yrittäjyyden. Riskinotto ja ideoiden testaus markkinoille on ollut yrittäjyyden alkuvuosista alkaen perusasiaa työssä. Olen yrittäjänä ottanut maltillisesti riskiä ja toteuttanut projekteja tasaisesti ja monipuolisesti eri aloilta. Varsinkin kesäisin olen kuvannut tapahtumia, juhlia ja erilaisia dokumentteja sekä avustanut asiakkaita monien teknisten laitteiden käytössä ja internet-palveluiden toteuttamisessa. Digitaaliset aineistot ovat tarpeen joka alalla ja niiden muokkaus esitysmuotoon on ollut keskeisiä toimintatapoja yrittäjyydessäni.

Yrittäjyys on mahdollistanut tietyn vapauden omalle ajan käytölle ja ideoiden toteuttamiselle ja kustannuksena on ollut samalla hyvin vaihteleva ja epävarma taloudellinen tilanne, sillä seuraavan kuun tuloista ei välttämättä ole yrittäjällä tietoa. Tämä on johtunut kilpailun kehittymisestä ja uusien internet-palveluiden luomasta uudenlaista kilpailuttamisesta eri palveluiden suhteen. Toisaalta tämän vuoksi yrittäjän täytyy jatkuvasti pysyä ajan tasalla markkinoiden nykytarpeista ja kehittää toimintaa vastaamaan näitä tarpeita. Yksi suurimpia muutoksia tällä alalla on ollut erilaisten kameroiden valtava lisääntyminen ja valokuvien sekä videoiden edelleen kasvanut käyttö sosiaalisen median palveluissa ja muissa yhteyksissä.

Yksi esimerkki on Facebook ryhmät ja niistä esimerkiksi "häät kuviksi" -palsta. Useimmat morsiamet tiedustelevat hääkuvaus palvelua tämän ryhmän kautta nykyään ja vastaukseksi he saavat arviolta 50 tarjousta ympäri Suomen. On pieni mahdottomuus erottua tästä joukosta pelkillä valokuvilla, kun hinta ja laatu ovat keskeisiä päätöstekijöitä tällaisessa palvelussa. Jos verrataan tätä muihin palveluihin esimerkiksi rakennusalalla, on vaikea löytää vastaavaa kilpailua sieltä. Esimerkiksi remontointipalveluita ei tarjota yhden päivän remonttiin ympäri Suomea pieneen kohteeseen.

Kuvien käyttö on muuttunut myös video-alalla järjestelmäkameroiden tultua kuvaajien käyttöön. Järjestelmäkamerat ovat käteviä elokuvamaisessa kuvaustekniikassa ja mahdollistavat lyhyiden otosten sekä erilaisten kuvakulmien ottamisen hienosti. Häävideoiden suhteen tämä on muuttanut myös videoiden yleistä kuvaustapaa. Häävideot ovat muuttuneet musiikkivideoiksi lyhyessä ajassa, koska sellaisen toteuttaminen on kohtuullisen helppoa ja nopeaa. Musiikki taustalla poistaa äänityö tarpeen ja kun kuvaustilanteessa panostaa taiteellisten kuvien ottamiseen sivuttaisliikkeellä, tarkennuksella ja tasaisen kuvan saamisella kuvanvakaimen avulla, lopputyö keskittyy tällöin taiteellisen editoinnin toteuttamiseen juhlasta.

Kun juhlasta halutaan monipuolisempi tallenne ajatellen dokumentointia ja tulevaisuuden katsojia myös äänien kuulemisen kannalta, häävideon kuvaus on tällöin selvästi haasteellisempaa. Keskeiseksi tekijäksi haasteellisuudesta tulee silloin äänien jatkuvuus häävalssin tallennuksessa tai morsiamen isän puhuessa. Jos nauhoitus keskeytyy tällaisen keskellä, ohjelman editointi vaikeutuu selvästi sillä kohtaa. Varmistaakseen kuvaustilanteita kuvaajalla täytyy olla silloin useampi kamera tallentamassa samaan aikaan tai äänitallennuslaite. Pitkät otokset rajoittavat samalla mahdollisuutta kuvata tilanteita jatkuvasti mielenkiintoisista näkökulmista. Jos kuvaajia on tällöin kaksi, toinen voi keskittyä lähikuviin ja vaihteleviin otoksiin ja toinen pitkään dokumentointitapaan.

Mutta videokuvaus ja valokuvaus ovat siitä mielenkiintoisia aloja nykypäivänä visuaalisessa ympäristössä että sovelluskohteita näille löytyy jatkuvasti uudenlaisia. Kysymys on lähinnä työhön ryhtymisestä ja ideoiden toteuttamisesta katsojaa miellyttävällä tavalla. Myynnin kannalta tämä tarkoittaa ideoiden esittämistä asiakkaalle ja samalla kuuntelua miten näitä viestinnän keinoja voisi asiakkaan edustamassa yrityksessä tai yksityiselämässä hyödyntää siten että yritykseni voi olla apuna tämän toteuttamisessa.

Jatkan tästä toisessa blogikirjoituksessa lisää.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

QR-koodi käytännössä

Qr-koodi on nykyaikainen tapa välittää linkkitietoa puhelimeen lataamalla laitteeseen applikaatio, joka lukee qr-koodin esimerkiksi laitteen kyljessä olevasta tarrasta älypuhelimeen. Tämän jälkeen video tai jokin muu lähdetieto latautuu puhelimeen, josta laitetta on helppo opiskella käyttämään.

Viime kesänä toteutin muuramelaiselle Tarmatic oy:lle putkentaivuttimen käyttöohjeen videolle ja tämän laitteen kyljessä on tarra, josta YouTube video latautuu ohjeena käyttäjälle tarvittaessa.

Yrityksestä

Kuvaukset toteutetaan muutamassa päivässä ja näihin voi käyttää myös yhteistyökumppaneiden palveluita. Yritys sijaitsee Keski-Suomessa, Laukaassa. Yrittäjänä toimii Antti Mikkola.

©2018 Mediazoo.fi. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Search