Blogi

Tapahtumavideo - hinnoittelusta

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Tässä on hyvä kirjoitelma hinnoittelusta, joka vastaa hyvin myös Mediazoon hinnoittelukäytäntöä erilaisissa tapahtumakuvauksissa. https://valoso.com/blog/event-videography-prices/

Videotaltiointi tapahtumasta voi olla monenlainen ja nettijulkaisupaikkoja on paljon erilaisia. Esimerkiksi vastaavien tapahtumien markkinointiin yleisesti kuvattu materiaali ja editoitu mainosleike, tapahtumasta tehty useampia lyhytkoosteita some-viestien / mainosten liitteiksi, kokonaistallennus useammalla kameralla henkilöille, jotka eivät päässeet paikalle tai osallistujille muistellakseen tapahtuman sisältöä jälkikäteen. Vaihtoehtona on myös tapahtuman puheosuuksien muuttaminen videolta tekstiksi, tai tapahtumasta tehty yleinen dokumentaarinen kooste kiitokseksi osallistujille ja toisaalta historiikiksi arkistoihin tulevien sukupolvien katseltavaksi. Erilaisiin koosteisiin voi lisätä myös grafiikkaa, animaatiota, musiikkia, selostusta ym. Videokuvauksen yhteydessä voin myös valokuvata tapahtumaa.

Nykyään suositaan myös livestreamauksia ja itse yrittäjänä olen kiinnostunut näiden palveluiden kehittämisestä yhteistyössä eri tapahtumajärjestäjien kanssa.

Livestreamaukset soveltuvat esim. tapahtuman kokonaislivelähetykseen ja taltio jää ladattavaksi jälkikäteen nettiin. Yleensä ladattavaa tiedostoa kannattaa editoida, jotta se on helpommin ja mielenkiintoisemmin katsottavissa. Livelähetys on yleensä paikkaan sidottu, joten tapahtuman oheistilaisuuksista täytyy tällöin kuvata lisäotoksia tarpeen mukaan. Livelähetyksille on paljon muitakin sovelluskohteita esim. tiedotustilaisuudet, rekrytointien esittelyt ym.

Yleisesti päivän tapahtuman videotaltiointi maksaa siis n. 500 - 1000euroa ja editointia jos tarvitsee aineistolle, siihen kulunee 4-8 lisätyötuntia. Eli nyt huhtikuussa järjestettävän tapahtuman videotaltiointi maksaisi karkeasti arvioiden n. 600 - 1500 sis. alv. riippuen työn sisällöstä/määrästä tarkemmin. Toisaalta halvimmillaan lyhytleikkeinä editoituna some-otoksiksi (1min videoiksi) hinta olisi n. 250 - 500 euron väliltä jälleen riippuen lyhytleikkeiden määrästä ja kuvausmäärästä tapahtumassa.

Yrityksestä

Kuvaukset ympäri Suomea ja muut palvelut netin ja postin välityksellä. Yritys sijaitsee Keski-Suomessa Lievestuoreella. Yrittäjä Antti Mikkola.

©2018 Mediazoo.fi. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Search