Blogi

Video-ohjelmien hyötykäyttöä energiatuotannon toimialalla

User Rating: 4 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Inactive
 

Viestintä, markkinointi ja koulutus videokuvan välityksellä jatkaa kasvuaan. Oheisessa artikkelissa mainitaan mm. Facebook-videot, livelähetykset, neliömuotoiset videot älypuhelimissa, mobiilivideoiden tuottaminen, 360asteen videot, koulutus videon avustuksella ym. Video ei ole ns. autuaaksi tekevä ratkaisu, mutta tärkeä osa-alue muiden viestintäkeinojen kanssa.

Kokoan tähän artikkeliin esimerkkejä energiatuotannon-alalta video-ohjelmista, jotka ovat julkaistu Youtube-sivustolla. Nämä eivät ole Mediazoo:n tuotantoa, vaan esimerkkejä erilaisista sovelluskohteista videolle. Huomioitavaa on, että tietty osa videoista ei tule lainkaan julkiseen levitykseen yrityksiltä, joten esimerkit tässä ovat näitä julkisia tuotantoja. Tässä ei käsitellä myöskään livestreamauksia, vaikka se on tärkeä nykypäivän ja tulevaisuuden kehityssuunta videolle.


Esimerkiksi Vantaan energian informatiivinen animaatio. Tämä tekniikka on yleistynyt nyt lähiaikoina paljon.

 

Aina videon tuottaminen ei vaadi suuria määriä laitteita, vaan laitteet voivat löytyä jokaisen taskusta. Älypuhelimella pystyy tuottamaan hyviä videoita, kun idea toimii ja rajoitteet ovat tiedossa. Kouluttautuminen auttaa laadukkaan lopputuloksen saavuttamisessa ja voin järjestää tarvittaessa myös tällaisen koulutuksen. Tässä videossa kerrotaan yleisesti videon käytöstä koulutuksessa.

 

Oma osa-alueensa on ohje/asennus/huoltovideot:
Mukana tällaisessa ohjelmassa voi olla grafiikkaa, animaatioita ym. selkeyttämässä ohjeistusta. Energiayhtiö voi esim. tiedottaa asiakkailleen jonkin kotona tehtävän perushuollon/tarkistuksen/korjauksen vastaavalla ohjevideolla. 

Omakotitalon kaukolämpölaitteet:

 

Mainoksena video toimii tehokkaasti, kun tuote / palvelu koostuu monista yksityiskohdista.

Mainoksessa voidaan esittää kuinka palvelu käytännössä tapahtuu helposti ja kätevästi.

 

Tai lyhytmainoksena, kun tavoitellaan nopeaa huomiota esim. televisiossa tai some-kanavalla:

 

Asiakkaiden kokemukset ovat aina mielenkiintoisia kuultavia ja videolla niiden esittäminen käy hyvin. Yleisesti tiedottaminen ajankohtaisista hankkeista on aina organisaatiolle kannattavaa ja videolla se onnistuu mielenkiintoisella tavalla: 
 
 
 
Infografiikka selvittää asiat nopeasti visuaalisesti ja mielenkiintoisesti katsojalle
 
 
Yrityksen edustajan kertoessa toimialan ajankohtaisia asioita, organisaation yrityskuva/imago tulee "lähemmäksi" asiakkaita.
 
Kaikissa näissä videoissa on tarina taustalla, joka kuljettaa katsojan ohjelman alusta loppuun. Katsoluvut Youtubessa eivät useinkaan kerro totuutta videon saamista katsojamääristä, kun eri sivuille upotettujen videoiden katsojaluvut eivät kerrytä Youtube-sivustolla näkyvää latausmäärää. Tärkeää on jokatapauksessa linkittää videota eri sivustoille ja sosiaaliseen mediaan, jotta katsojat löytävät uuden videon äärelle.
 

 

Yrityksestä

Kuvaukset ympäri Suomea ja muut palvelut netin ja postin välityksellä. Yritys sijaitsee Keski-Suomessa Lievestuoreella. Yrittäjä Antti Mikkola.

©2018 Mediazoo.fi. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Search