Blogi

Digitaalinen markkinointi käytännössä

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Väitän, että tällä alalla ei ole asiantuntijoita, sillä ala muuttuu päivittäin ja aina ns. asiantuntijat ovat askeleen jäljessä :) Voin rehellisesti kutsua itseäni toiminimiyrittäjänä amatööriksi digitaalisen markkinoinnin saralla, vaikka olen aiheen parissa työtä tehnyt yrittäjänä nyt 11 vuotta ja sitä ennen opetustehtävissä ja opiskeluissani.

 

Markkinointi on sellainen erikoinen juttu, että sitä täytyy tehdä jatkuvasti, kun niin toisetkin tekevät. Nämä "toiset" ovat kilpailijoita, kavereita, sukulaisia, tuttuja ja ketä milloinkin. Kotisivu on ensimmäinen ja ns. perusjuttu netissä. Jos sitä ei ole yrityksellä, tuntuu kuin yritystä ei olisi olemassakaan. Nettisivuista voisi kirjoittaa oman kirjansa, mutta tässä en sitä nyt tee. Kotisivu on tärkeä perustietopaikka yrityksen palveluista, tuotteista ja yleisesti imagosta.

Itse olen muokannut sivustojani muutamien vuosien välein suuntaan ja toiseen, eri tekniikoilla toteutettuna ja erilaisia liitännäisiä liittämällä niihin. Laji on vaikea, sillä sivuston täytyy näkyä hyvin googlessa (seo, hakukoneoptimointi) ja toisaalta sisältöä täytyy sivustolta löytyä alaan liittyen tämän vuoksi.

Toiseksi tällainen blogi on mukava tarinankerrontapaikka ja toisaalta aiheeseen liittyvän asiatiedon välityspaikka lukijoille, jotka sivuston löytävät. Blogi on ajankohtainen ja yllätyksellinen. Sillä ei välttämättä ole mitään rakennetta, vaan se on eräänlainen virta tietotaitoa, jota kirjoittaja haluaa jakaa.

Digitaalinen markkinointi sisältää paljon hienoja sanoja ja erilaisia ohjelmanimikkeitä. Nämä kaikki rajaavat samalla asiantuntijuuden ja tietämättömyyden reunusta. Ekirjat, infografiikat, interaktiiviset työkalut, sosiaalinen mediakanava, online-esitteet, logot, fontit ja monet muut asiat kuuluvat tähän sanastoon ja sisältävät omaa tietoansa - ja toisaalta perustuvat kaikki samaan lähtökohtaan huomiotaloudessa. Jollakin tavalla täytyy herättää huomiota, kiinnostusta ja toimintaa mahdollisissa asiakkaissa.

 

Yrityksestä

Kuvaukset ympäri Suomea ja muut palvelut netin ja postin välityksellä. Yritys sijaitsee Keski-Suomessa Lievestuoreella. Yrittäjä Antti Mikkola.

©2018 Mediazoo.fi. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Search