Diakuvien digitointi, Laukaa, Jyväskylä, Espoo, Vantaa ym

0 Comments

Kehystetyt diakuvat digimuotoon

Digitoin diakuvia erilaisille tallennusvälineille. Eniten diakuvia on kuvattu 5 x 5 cm muovi- tai pahvikehyksiin. DVD-levylle tai muistitikulle mahtuu useampia pahvilaatikollisia diakampoja. Kotelon kanteen tulostan otsikko-kansilehden. Yleensä diakuvat ovat diakammoissa ja skannaus tehdään samansuuntaisesti kuin kuvat ovat asetettu diakampaan. Myös irtonaiset kuvat soveltuvat skannaukseen ja en veloita erikseen irtonaisten kuvien käsittelystä. Digitoinnin hinta on kertolasku kuvien määrä * kappalehinta + muistitikku + palautuksen postikulut (tai nouto). Tallennusformattina on JPG ja TIF. En veloita erikseen TIF-tallennusmuodosta, vaan se sisältyy hintaan.

Tallennusmuoto

  • DVD/muistitikku
  • 1800-3000 dpi (kysy tarjous eri tarkkuuksille).
  • JPEG/TIFF

Lisäoptiot

  • DVD-levykkeen lisäkopiot
  • Lisäkopiot muistitikuista
  • TV-levyke (diashow) tai mp4-videotiedosto

Lisätietoa digitoinnista

TIFF-formaatissa (pakkaamaton) on parempi värimaailma kuin JPEG-kuvissa ja tiedostokoot ovat suuria. TIFF soveltuu kuvankäsittelyyn esim. värinkorjaustöihin. Värien muokkauksissa on syytä huomioida, että näytön kalibrointi vaikuttaa lopullisiin katseltaviin värisävyihin. Skannaus sisältää automaattisen kuvankorjailun, ja jokainen kuva käsitellään myös erikseen skannauksen jälkeen. Monelle kuvalle voi jo riittää n. 2000dpi skannaustarkkuus ja jpg-tallennus.

Mahdollista on, että kaikkia kuvia ei ole kehystetty/lipastettu oikein päin tai samanlaisella logiikalla, ja tällöin en ota vastuuta siitä, että kuvat ovat digitiedostona oikein päin (tms. mukana voi olla peilikuvia, jotka voi itse jälkeenpäin kuvankäsittelyohjelmalla kääntää).

Diakuvien digitointihinnasto

Diakuvien kokonaismääräSkannaustarkkuus / dpi, tallennusformaatti JPEG&TIF
 2100 dpi2700 dpi3000 dpi    
1-5000 kpl0,32 €/kpl0,39 €/kpl0,50 €/kpl    
  
Pikseleiden määrä n.(Mpx = MegaPikseliä)5 Mpx8 Mpx9 Mpx    

Skannaustyön minimiveloitus (40 €) sisältää digitointia ja yhden DVD-levyn. (Jos työn laskennallinen hinta jää alle 40 euroa, niin työstä veloitetaan minimiveloitus 40 €)

TallennusmaksuHinta
Medialle tallennus(muistitikku, pilvipalvelu)  10 € / kpl

TV-levyke nopeuttaa kuvien latautumista televisioon. Tavallisesta televisiosta kuvia voi katsoa DVD-soitti­mella ja jos televisiossa on USB-liitäntä, niin kannattaa tilata TV-muistitikku. Kuvat on pienennetty siten, että ne latautuvat nopeasti TV:n ruudulle ja niistä on erikseen tehty diashow-videotiedosto. Kuvan pienennetty korkeus HD-TV:lle on korkeus 1080 pikseliä.

Lisätietoja

Https://www.mediazoo.fi/diat.html

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,