DVD levyn kopiointi muistitikulle tai kovalevylle

0 Comments

DVD-levyillä tiedon säilyvyys on jossainmäärin epävarmaa, vaikka tämä tallennusmedia on ollut aikaisempina vuosina suosittu tapa tallentaa esim. valokuvia tai videoita. Jos levy naarmuuntuu, se ei välttämättä enää toimi oikein dvd-soittimessa. Viime vuosina tietokoneista on myös dvd-asemat poistuneet vakiovarusteista. Tämä aiheuttaa vaikeuksia, kun varmuuskopiot ovat dvd-levyillä ja sopivaa soitinta ei enää löydy helposti niiden lukemiseksi. Aineisto on tällöin tallessa, mutta sitä ei pääse lukemaan ja katsomaan kuvia.

Muistitikulle tai kovalevylle

Yhä useammin tulee vastaan tilanteita, että digitoitu aineisto on levyllä, mutta sitä ei pääse helposti editoimaan tai mutoin katselemaan, kun laitteet kehittyvät käyttäjillä. Siirrän aineiston dvd-levyiltä muistitikuille, kovalevylle tai muuhun muotoon. Dvd-videot muunnan mpg-tiedostoiksi ja tiedostot kopioin toiselle tallennusvälineelle. Tietojen kopiointi (varsinkin videoiden) on hidasta työtä, mutta se kuitenkin kannattaa tehdä, kun saat tiedostosi takaisin hyötykäyttöön.

DVD:lle tallennetut kotivideot tikulle

Oletko digitoinut tai siirrättänyt kotivideosi dvd-levylle, mutta soitinta ei enää ole. Tämäkin on tuttu tilanne ja voin siirtää videosi usb-muistille ja tarvittaessa muuntaa samanlaatuisina videotiedostosi mpeg-muotoon ja voit aloittaa editoinnin tai televisiokatselun suoraan muistitikulta.

Muistikorteilta tiedostot talteen

Suoritan myös kopiointia vanhoilta muistikorteilta muistitikuille ja kovalevyille.

Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla ja kerro arkistomedioiden muokkaustarpeesta. https://www.mediazoo.fi/muut.html

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,